Klinische blik: pathologie
Docent > Over het studentvolgsysteem

Over het studentvolgsysteem

Het studentvolgsysteem is een eenvoudig hulpmiddel om de vorderingen van uw studenten in te zien. U kunt via eenvoudige overzichten snel zien wie er gebruikmaakt van de cursus en hoe dat gebeurt. 

 

Het hoe

Uw studenten moeten uw docentcode koppelen aan hun eigen account. Anders weet het systeem niet van welke studenten u de resultaten wilt inzien. Het is dus belangrijk dat uw studenten weten wat uw code is zodat zij deze code kunnen opgeven bij hun account. Meer informatie over de code en het aanvragen ervan vindt u op de pagina docentcode.

 

Wat u ziet

U ziet eerst een overzicht van de studenten die uw docentcode hebben ingevoerd bij hun account. 

 

studentenoverzicht
 

Met de blauwe knop 'resultaten bekijken' ziet u per toets de resultaten van de groep die geselecteerd is. Het linkje achter de naam van een student laat de individuele resultaten zien.

 

Voorbeeld toetsresultaat

 

groen = juist beantwoord

rood   = fout beantwoord

 

Tip voor het werken met meerdere groepen

Als u meerdere groepen doceert dan is het handig om een groepscode af te spreken met uw studenten. De studenten worden dan in het overzicht gesorteerd op groep.

U kunt filteren op groep in het studentenoverzicht. 

 

De groepscode is vrij naar keuze, gebruik een eenvoudige zoals 1a, 1b etc. Uw studenten kunnen de groepscode opgeven bij hun account. Zie hieronder:

 

 

 

Studenten verwijderen uit overzicht

Als studenten klaar zijn met de cursus, of als u ze niet meer in uw overzicht wilt hebben, dan kunt u ze verwijderen met de archiveerfunctie. Daarmee worden ze alleen uit uw overzicht verwijderd. Hun resultaten blijven behouden. U kunt de student altijd weer toevoegen aan uw overzicht.

 

Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet.

Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet.